Εύα Ευαγγελινού

Φυσικοθεραπεύτρια

Η Εύα Ευαγγελινού αποφοίτησε το 2010 από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εργάστηκε επί εννέα συναπτά έτη ως χειρουργός οδοντίατρος, πλάι σε καταξιωμένους συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και της κλινικής της άσκησης, έχοντας ως εφόδιο τις ιατρικές της γνώσεις, ανοίγει έναν μεγάλο κύκλο προσωπικής έρευνας στον τομέα που την γοητεύει περισσότερο…την κίνηση!

• Tην κίνηση στο ανθρώπινο σώμα, καθώς και όλες τις επιμέρους παραμέτρους που την συνθέτουν.
• Την κίνηση και την άσκηση ως συνιστώσα ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
• Την κίνηση ως μέσο έκφρασης.
• Την κίνηση υπό το πρίσμα της πιο έντονα βιωματικής μορφής της τέχνης – της τέχνης του χορού.

Μαθήτευσε πλάι στους πιο αξιόλογους δασκάλους χορού στην Ελλάδα και παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων από διακεκριμένους εισηγητές από το εξωτερικό, σπουδάζοντας παράλληλα πολλά είδη χορού.
Το 2016 αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού ΑΚΤΙΝΑ έχοντας λάβει πτυχίο αναγνωρισμένο από το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού, ως χορεύτρια, χοροδιδάσκαλος και χορογράφος. Έκτοτε χορεύει και χορογραφεί, παρουσιάζοντας έργα σε εγχώρια φεστιβάλ χορού, ενώ διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή, κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό, σε παιδιά και εφήβους ερασιτεχνικών σχολών χορού της Αθήνας και της Εύβοιας.
Το 2019 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pilates and props, που διοργανώνει το Studio One και το οποίο φέρει την υπογραφή του Allan Herdman.
Από την αρχή λειτουργίας του Κέντρου Φυσικοθεραπείας “Explain Pain”, εργάζεται σε αυτό σαν Βοηθός Φυσικοθεραπευτή , καθώς επίσης είναι ειδική στην εισαγωγή των ασθενών στη νοοτροπία του Pilates. Είναι ευγνώμων που συνεργάζεται με την αδερφή της, καθώς μοιράζεται μαζί της κοινή αγάπη για την άσκηση και την κίνηση.

Back to top