Βάλια Ευαγγελινού

Ιδιοκτήτρια - Φυσικοθεραπεύτρια

Η Βάλια Ευαγγελινού είναι η ιδιοκτήτρια του Κέντρου. Αποφοίτησε το 2013 από το Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Η αγάπη για το επάγγελμά της, την έκανε να αφήσει πίσω της τη διδασκαλία χορού, με την οποία ασχολήθηκε εως την αποφοίτηση της και να καταπιαστεί με το αντικείμενο των σπουδών της. Παρακολούθησε μία σειρά από μεταπτυχιακά σεμινάρια Manual Therapy στον εκπαιδευτικό φορεα Hellenic OMT Diploma, αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών από την IFOMPT (International Federation of Orthopaedic Manipulative [Manual] Physical Therapy) η οποία διήρκησε δύο χρόνια, ενώ παράλληλα δούλευε σε αρκετά Κέντρα Φυσικοθεραπείας, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και διαφορετικών φιλοσοφιών από πολλούς επαγγελματίες.

“explain pain”

Με αφορμή την διπλωματική εργασία, που χρειαζόταν να παραδώσει για να λάβει τον τίτλο σπουδών, συμμετείχε σε μία έρευνα η οποία έχει δημοσιευθεί στο BJSM σχετικά με τις πεποιθήσεις των φυσικοθεραπευτών για τη σωστή στάση σώματος, με το όνομα της να αναγράφεται δίπλα σε ονόματα Φυσικοθεραπευτών παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης.
(Korakakis V, O’Sullivan K, O’Sullivan PB, Evagelinou V, Sotiralis Y, Sideris A, Sakellariou K, Karanasios S, Giakas G. (2018) Physiotherapist perceptions of optimal sitting and standing posture. Musculoskelet Sci Pract. Nov 17;39:24-31. doi:10.1016/j.msksp.2018.11.004. [Epub ahead of print] PMID:30469124)
Το 2018 συνέχισε να επενδύει στις γνώσεις της, κατευθύνοντας τις πλέον προς την αθλητική αποκατάσταση και τη θεραπευτική άσκηση. Παρακολούθησε σεμινάρια εγκεκριμένα από την BJSM όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, ενώ ένας νέος κόσμος άσκησης άνοιξε, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί και με το κλινικό κομμάτι του pilates.
Στις αρχές του 2019 αποφάσισε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, ιδρύοντας ένα σύγχρονο κέντρο Φυσικοθεραπείας, βασισμένο σε όλα όσα είχε συλλέξει από γνώσεις και εμπειρίες έως εκείνη τη στιγμή.
To ονόμασε “Explain Pain”, με αφορμή έναν κλάδο της επιστήμης που έχει πάρει το όνομά του από ένα βιβλίο γραμμένο, από τους αναγνωρισμένους David S. Butler , G. Lorimer Moseley το οποίο πραγματεύεται το τι είναι πόνος, καθώς επίσης εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο όλες οι βιοψυχοκοινωνικές αντιλήψεις μπορούν να τον επηρεάσουν .

Back to top