Αθλητική αποκατάσταση

Στόχος ενός σύγχρονου και άρτια ενημερωμένου φυσικοθεραπευτή, είναι να μπορεί να προβλέψει μέσω της κλινικής εξέτασης, τον χρόνο αποκατάστασης μιας πάθησης και να προλάβει τον επανατραυματισμό της περιοχής σε βάθος χρόνου.
Όσον αφορά την αθλητική αποκατάσταση, αυτά τα δύο έρχονται σε αυστηρά και ευδιάκριτα όρια, αφενός διότι σε αθλητικό επίπεδο είναι επιτακτική ανάγκη ο ασθενής να επιστρέψει άμεσα στην προηγούμενη δραστηριότητα του, αφετέρου γιατί ο όγκος των παγκόσμιων ερευνητικών δεδομένων στο χώρο της άθλησης είναι τεράστιος. Η βιβλιοθήκη από την οποία συλλέγουμε όλες τις πληροφορίες για να φτιάξουμε το ατομικό πρωτόκολλο αποκατάστασης, είναι ατελείωτη και μπορεί σε συνδιασμό με τις γνώσεις ενός καλού θεραπευτή, να μας δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.
Για εμάς στο Explain Pain, η σωστή άσκηση είναι η κατάλληλη πρόληψη και λύση σε κάθε πρόβλημα. Πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά έναν αθλητή. Το σύγχρονο γυμναστήριο που διαθέτουμε, έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να δώσει τα κατάλληλα ασκησιολόγια, τα οποία γίνονται με την επίβλεψη έμπειρου φυσικοθεραπευτή.

Back to top