Ολιγομελή τμήματα Pilates

μαθημα pilates

Με μοναδικό μας στόχο, οι ασθενείς μας να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα της θεραπείας, δημιουργήθηκε η ανάγκη για ολιγομελή τμήματα Pilates τα οποία απευθύνονται σε ασθενείς μας με παρόμοιες παθολογίες.
Η μέθοδος Pilates αποτελεί πλέον ένα εξαιρετικό μέσον θεραπείας στα χέρια του σύγχρονου φυσικοθεραπευτή, για την αντιμετώπιση πολλών μυοσκελετικών παθήσεων. Η κίνηση και η άσκηση αξίζει να κατέχουν εξέχουσα θέση σε μία ολιστική προσέγγιση της υγείας. Για τους παραπάνω λόγους, συστήνουμε με έμφαση, σε όλους τους ασθενείς μας – μετά τη φάση της θεραπείας τους –, να ακολουθήσουν την ολοκληρωμένη μέθοδο του J. Pilates.
Με χαρά εντάξαμε λοιπόν στη λειτουργία του Φυσικοθεραπευτηρίου “Explain Pain”, σε σταθερή εβδομαδιαία βάση, ολιγομελή τμήματα Pilates mat. Η ένταξη των ασκούμενων στο κατάλληλο τμήμα γίνεται μετά από λειτουργική και κλινική αξιολόγηση, που πραγματοποιείται από τους φυσικοθεραπευτές, έχοντας πάντα λάβει υπόψιν το γενικό ιατρικό ιστορικό. Οι ασκούμενοι προκειμένου να ενταχθούν με ασφάλεια στη μέθοδο, παρακολουθούν μια σειρά προπαρασκευαστικών μαθημάτων που ονομάζονται Pre Pilates. Κατά τη διάρκεια των Pre Pilates μαθημάτων εκπαιδεύονται στις βασικές αρχές τις μεθόδου και προετοιμάζουν το νευρομυικό τους σύστημα, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθούν, ένα ολοκληρωμένο μάθημα Pilates χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο επανατραυματισμού, αποκομίζοντας όλα τα συνοδά οφέλη.

Back to top